WrestleDream 2023

Arhiva prethodnih događaja
Avatar
SwitchBlade
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6715
Pridružen/a: 05 ožu 2017, 22:04
7
Lokacija: Požega
Status: Offline

Re: WrestleDream 2023

Post Postao/la SwitchBlade »

YEAH I SWERVE WHEN I DRIVE! (x3)
slika
Avatar
Hangman98
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 18013
Pridružen/a: 25 ruj 2021, 16:11
2
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Status: Offline

Re: WrestleDream 2023

Post Postao/la Hangman98 »

Pogledao sam čitav ppv, ali mi se ne da pisati o svakom meču, pošto ih je bilo previše za moj ukus. Bryan vs ZSJ je apsolutni klasik tekničkog hrvanja, ali ipak to nije stil koji mene posebno privlači i impersionira. Eddie vs Shibata najbolji tribute za Inokia, dok je main event zajedno sa Edgeovim debijem bio jako interesantan i prikladan njihovom feudu. Pohvalio bih i Juliu koja je dosta napredovala u ringu, svakako veliki dio zasluga za ovaj meč ide za Kris. 3 vs 3 je ispocetka bilo dobro, a onda su krenuli u totalni spotfest i nije se znalo ko pije a ko placa. MJF dosta gimmicky ali isto tako i dosta zabavno. FTR standardno dobar.

Po meni najbolji meč ppv je Swerve vs Hangman pa ću o njemu i napisati opširniju recenziju:

slika

Swerveov mind games u samom buildu za ovaj meč, nesvjesno je doveo Hangmana do stanja u kom on ima osjećaj kao da mu je ovaj meč potrebniji nego Swervu, kako bi dokazao da je opravdano u roli u kojoj se nalazi od samog osnivanja AEW (protagonista), iako su stvari objektivno dijametralno suprotne. Swerve je taj koji treba ovaj meč kao odskočnu dasku za maineventer status.

U skladu sa prethodno navedenim, Hangman izgleda dosta rastreseno i previše vođen bijesom i željom za dokazivanje, pa je meč otvorio jako agresivno i uspostavio dominaciju u samom početku.

Drago mi je što je acknowledgeovao negodovanje domaće publike, koja je bila na strani Swerva, pa je svaki potez bio vođen dozom inata prema njima, što mu je dodatno unosilo slabljenje fokusa na sam meč. Čak je u jednom trenutku, nakon dobijene sekvence, popeo se na top rope i uradio Swervov catchphrase „Who's house?“, dokaz koliko mu je živio u glavi, rent free :lol: .

Nakon prvobitnog šoka, Swerve uspjeva da izgradi momentum na svojoj strani, povezao je nekoliko dobrih poteza, primarno sa konopaca. Koliko se dobro osjećao nakon ove sekvence svjedočio je griddy koji je izmamio odobravanje domaće publike :lol:

Nakon lariat razmjene i fallaway slama, Page se uživio u heel ulogu koju mu je publika Seattlea nametnula, pa je kurčevito tauntao prema njima. Pogodio je i popup slam na apronu, a onda sad vec vintage Orihara moonsault u njegovoj izvedbi. Pokušao je kapitalizirati na ovim potezima, ubacio Swerva u ring, pogodio popup Liger bomb, ali sve to je ipak bilo dovoljno samo za dva.

Targetuje Swerveovu šaku, zakucava je na apron, a onda radi ekstenziju na baricadeu i „čeličnim“ stepenicama. Onda kreće najljepša razmjena u meču čiji je highligt Swerveov flatliner u brainbuster combo kojeg je odradio u jednom motionu, jako smooth.



Čim je Stickland počeo da gradi momentum, Hangman se nije libio da ponovo napadne ranjivu šaku iako je popio zvižduke domaće publike. Zamjerka ide na stomp spot kada se Hangman drzi rukama za konopce na top rope i očekuje potez umjesto da se samo pusti i izbjegne isti. :roll:

S' druge strane, Deadeye na stepenicama je izgledao jako dobro, pa me „natjeralo“ da progledam kroz prste. Page pokušava da pogodi Bucksot, ali ga je Swerve uspješno omeo, što razljucuje Hangmana koji ponovo ide na kartu prljave igre i ujeda Sticklanda za već načetu šaku.

Swerve dobija osjećaj urgentnosti da onemogući Hangmana u korištenju poteza koji mu donosi pobjedu, pa polugom oštećuje ruku sa kojom Page uobičajno pogađa Buckshot lariat. Doktori pruzaju prvu pomoć Hangmanu koji sjedi na apronu, dok se Swerve tiho iskrao i popeo na top rope te pogodio stomp nad povrijeđenim Pageom. Ova variacija stompa mi je manje smetala iako bi bilo realističnije da je egzekuisao potez malo brze. Uslijedo je 450 splash na ruku i armbar, ali Page uspjeva nogom dohvatiti konopac i prekinuti submission.

Stickland pokušava završiti cijelu stvar JML driverom, ali Hangman pametno hvata načetu Swerveovu šaku i kontrira u rollup. Dopala mi se konzistentnost sellanja targetovanih udova, pa je i u popratnoj sekvenci Swerve pokušao dobiti zaključavanjem ruke u juji gatame, ali Hangman ponovo se izvlači napadanjem šake.

Swerve ide sve završiti stompom, Hangman se uspjeva otkorljati na vrijeme, ide na apron, pogađa Buckshot ranjivom rukom, ali ne uspjeva da odmah krene na pin zbog sellanja ruke. Uspio se nekako dovući do Swerva koji je pokazao dobar ring awareness otkotrljajuvši se do konopaca, Princ Nana sprječava pin fall stavljajući Swerveovu nogu na konopac.

Tokom raspravljanja sa refom, koji mu je odmah pokazao da ide u backstage, ostavlja krunu na apronu i prolazi ka rampi. Hangman se sprema na Buckshot, ali Swerve uzima krunu sa aprona i zakucava je Pageu u ključnom momentu. Ipak ni to nije bilo dovoljno za pobjedu, pa je Stickland morao da pogodi JML driver kako bi došao do najveće pobjede svoje karijere!

Vrhunski meč, jako lijepo koncipirano, konzistetno sellovanje i fokus na rukama, Hangman zaštićen u porazu, zaista nemam zamjerke sem tog stomp spota. Činjenica da Hangman ima hemiju u ringu sa gotovo svim protivnicima sa kojim je radio dovoljno govori o njegovoj vještini i zanju. Preporuka za pogledati!

4.5⭐

slika
Avatar
SwitchBlade
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6715
Pridružen/a: 05 ožu 2017, 22:04
7
Lokacija: Požega
Status: Offline

Re: WrestleDream 2023

Post Postao/la SwitchBlade »

Napokon dobio svoje cvijeće. Kapitalizirati Swerve momentum što je prije moguće. Sve me strah da će TK igrati svoj uobičajen toplo-hladno njesra i da će sve otići u propast. Smatram da je krajnje vrijeme da osvoji pojedinačno AEW zlato. International Mogul agenda. Adios Fenix plus postavlja izravan Mox feud koji se vraća i neka Swerve pokupi još jedan važan W. Mogu se osloniti na fact da je Mox ogroman Killshot mark iza kulisa. Tenks Oral Sessions.
slika
Avatar
Hangman98
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 18013
Pridružen/a: 25 ruj 2021, 16:11
2
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Status: Offline

Re: WrestleDream 2023

Post Postao/la Hangman98 »



slika
ante
Rank 11
Rank 11
Postovi: 5448
Pridružen/a: 06 ožu 2017, 15:23
7
Lokacija: Odžak, BiH
O meni: Spiritualni lider JAS-a
Status: Offline

Re: WrestleDream 2023

Post Postao/la ante »

3.75 za 4 way tag...jel moguće da je Bucksima dao manje od 4 zvijezde pošto oni uglavnom po defaultu kreću od četvorke
slika
Odgovori